lazyload
De zomer komt er weer aan dus tijd voor de BBQ, camping, uitjes/ dagtrips of het strand. Dus hier een paar tips om de inhoud van uw passieve koelbox koel/ koud te houden!

1. Uw koelbox vooraf koelen

Uw koelbox is een geïsoleerde container en is daarom een ​​efficiënte isolator voor zowel warmte als kou. Als uw koeler op een warme plaats wordt opgeslagen, zoals een kofferbak, garage of schuur dan zal het de warmte van zijn omgeving absorberen en vasthouden.

Als een koeler die in een warme omgeving staat onmiddellijk gevuld wordt met ijs, etenswaren of andere goederen, dan zal het ijs of koelelementen eerst de warmte moeten tegen gaan die is opgebouwd binnen de geïsoleerde wanden en zal daardoor het ijs sneller smelten/ uw etenswaren niet lang genoeg koel houden. 

Voordat u gaat inpakken, raden we aan om uw koelbox de nacht ervoor te koelen door deze op koele plaats te bewaren, idealiter met een zak ijs erin om de ingesloten hitte te helpen verminderen.

2. De inhoud van uw koelbox vooraf koelen

Voordat u de koelbox in gebruik neemt, zet uw drinken of etenswaren in de koelkast of diepvries. Als de inhoud van uw koelbox koud begint, gaat het ijs langer mee omdat het de inhoud gewoon koud moet houden en niet eerst hoeft af te koelen.

3. Houdt uw koelbox koud tijdens gebruik

Vul uw koeler met grote bloken ijs (vermijd geplet of druipend ijs) of gebruik koelelementen. Het gebruik van grote ijsblokken (of grote bevroren flessen water, koelelementen) helpt het ijsretentie te verlengen.

Vul uw koelbox met zoveel mogelijk ijs of koelelementen om ruimtes met lucht tot een minimum te beperken. Veel ruimtes met lucht leidt dat het ijs/ koelelementen sneller gaan smelten. Immers één ijsblokje in een koelbox zal veel sneller smelten dan een groot zak met ijsblokjes in dezelfde koelbox. De ijsblokjes hoeven namelijk minder (warme) lucht te koelen dan één ijsblokje.

Indien mogelijk zoek tijdens gebruik een koele, schaduwrijke plaats voor uw koeler. Houd het uit direct zonlicht, zodat het ijs langer mee gaat. Open uw koeler niet meer dan absoluut noodzakelijk is en sluit de vergrendelingen wanneer u ze niet gebruikt om de koelte binnen te houden.

Laat het smeltwater staan, omdat vocht beter koelt dan lucht is het belangrijk om het water erin te laten.

Tip: voor koeltassen of koelrugzakken, zijn opnieuw bevriesbare koelelementen of koelmatten zeer effectief zonder dat alles nat wordt i.v.m. smeltend ijs.