lazyload

Momenteel drijft er meer dan 150 miljoen ton aan plastic in de oceanen rond en naar schatting komt daar ieder jaar zo'n 4,8 tot 12,7 miljoen ton plastic bij. Plastic wordt niet afgebroken, maar valt uiteen in microplastic en beïnvloed zowel mens, dier als natuur. Vissen en vogels consumeren het plastic wat leidt tot een afname van de algehele populatie. En langzamerhand baant microplastic zich een weg naar boven in de voedselketen, bevuilt het ons drinkwater en verslechtert het de luchtkwaliteit.

Igloo is zich bewust van dit probleem en introduceert een product om de plastic vervuiling te verminderen. Met trots introduceren wij een uniek en innovatief product, namelijk de RECOOL: 's werelds eerste biologisch afbreekbare koelbox. Hiermee biedt Igloo Coolers Europe en uitstekende alternatief voor zowel piepschuim koelboxen als (plastic) koeltassen als traditionele koelboxen. 

De RECOOL is gemaakt van gerecycled papier en AKD (alkyl ketene dimer) waardoor de koeler na zijn levensduur volledig composteerbaar is en bovendien is de koelbox ook nog eens herbruikbaar! De RECOOL heeft een capaciteit van 15 liter, wat dus groot genoeg is om drinken en eten koel te houden voor een gezin van vier voor een hele dag. Ook het koelvermogen van de RECOOL is indrukwekkend, de koelbox houdt tot wel 12 uur ijs en blijft tot zelfs 5 dagen waterbestendig. De deksel bevat 4 ingegoten bekerhouders en aan de zijkant bevinden gegoten handgrepen, zodat het makkelijk op te pakken is.

Igloo biedt dus als eerste koelboxproducent een relatief goedkope maar zeer goede oplossing voor het tegengaan van milieuvervuiling!