Eenvoudige stappen om je koelbox schoon en fris te houden

Vandaag is het Landelijke Opschoondag! In dit kader leggen we in deze blog uit hoe je snel en eenvoudig je koelbox schoonmaakt en geur- en schimmelvrij houdt.

Als je van plan bent om zomerfeestjes te organiseren of op kampeertrips te gaan dan is een koelbox altijd een goed idee. Zo hou je je eten en drinken zelfs op de heetste zomerdagen ijskoud! Het probleem met koelboxen is echter dat je ze vaak lange tijd niet gebruikt, waardoor ze veel tijd doorbrengen in donkere, muffe ruimtes. Dit kan gemakkelijk leiden tot schimmelgroei en vieze geuren die de binnenkant van uw koelbox aantasten. Om dit te voorkomen, kunt u eenvoudig de onderstaande stappen volgen:

  1. Maak bij het schoonmaken gebruik van een sponsje en een sopje. Week het sponsje eerst in warm water. Veeg de hele binnenkant van uw koelbox schoon, zorg ervoor dat u in elk hoekje komt. Pas op dat u de voering van uw koelbox niet bekrast door hard te schrobben.
  2. Herhaal dit proces voor de buitenkant van uw koelbox. Nogmaals, zorg ervoor dat je in elk hoekje komt.
  3. Gebruik een (schone) vaatdoek, maak deze nat met schoon water en wrijf daarmee de binnenkant nogmaals schoon. Doe vervolgens hetzelfde aan de buitenkant van je koelbox.
  4. Laat je koelbox drogen met het deksel open. Het is het beste om dit op natuurlijke wijze te laten gebeuren om al het vocht te verwijderen dat schimmel kan veroorzaken. Heb je je koelbox meteen nodig, droog hem dan goed af met een schone, droge (thee)doek. Zorg ervoor dat er geen vocht in je koelbox achterblijft.

Maak je koelbox regelmatig schoon. Herhaal deze vier eenvoudige stappen elke keer nadat u gebruik heeft gemaakt van uw koelbox om te voorkomen dat er zich schimmel in de koelbox vormt. Zo hoef je je nooit (meer) zorgen te maken om een stinkende koelbox en kan je hier lang plezier aan beleven!