De perfecte koelbox voor in de sport

Een koelbox is een must-have voor op het sportveld om cold packs/kompressen, bidons of andere hulpmiddelen lang gekoeld te houden en te vervoeren. Of het nu is om de sporter(s) te voorzien van gekoeld drinken tijdens de wedstrijd of het behandelen van een blessure, een koelbox is een goede aanvulling in de verzorgingsruimte of langs het speelveld, waar men vaak niet kan beschikken over een koelkast. Veel professionals uit de sportmedische markt, zoals fysiotherapeuten en sportverzorgers, maken al gebruik van koelboxen tijdens het verzorgen van sporters. Belangrijke punten die deze professionals aandragen voor een koelbox in de sport zijn: gewicht, gebruiksgemak, hersluitbaarheid en natuurlijk koelvermogen. De ideale koelbox in de sport is niet te zwaar, waardoor de koelbox eenvoudig kan worden meegenomen het veld in tijdens een blessure. Maar ook op reis, bij bijvoorbeeld trainingskamp of een uitwedstrijd, wil men geen zware koelboxen meezeulen. 

Bij gebruik moet de koelbox natuurlijk eenvoudig zijn om zodoende snel te kunnen handelen. Idealiter opent de koelbox naar twee kanten en heeft deze geen moeilijke manier van openen. Daarbij is het wel van belang dat de koelbox, indien niet gebruikt wordt goed afsluit en niet zomaar opent. Het schoonmaken van een koelbox is zeker in de sport een belangrijk punt, kies daarom voor een koelbox van stevig materiaal dat zo glad mogelijk is, hierdoor is het schoonmaken het makkelijkst. Als laatste punt is natuurlijk het koelvermogen van belang. Koelboxen in de sport hoeven meestal niet voor meerdere dagen ijs te houden maar dienen wel goed te koelen gedurende 1 dag. Daarom ligt op dit gebied de voorkeur bij een koelbox met 3-dubbele isolatie met isolatieschuim, de keuze voor een koelbox met isolatieschuim zal ervoor zorgen dat bevroren cold packs of kompressen ook daadwerkelijke bevroren blijven. 

Extra koeling met behulp van koelelementen

Mocht u twijfelen aan de koelcapaciteit van uw koelbox doordat het bijvoorbeeld enorm heet is, dan kunt u altijd extra koelelementen toevoegen. Hierdoor kunt u de koelperiode verlengen en zal het binnentreden van warme lucht van buitenaf beter geweerd kunnen worden. Dankzij het goede koelvermogen zullen kompressen en andere verzorgingsmaterialen lang meegaan. 

Zelf biedt Igloo ook oplossingen voor het behandelen van (sport)blessures, de Gel Packs worden binnen de sportmedische wereld dan ook vaak gebruikt als ice-packs of cold packs bij behandeling van acute blessures. Daarnaast worden de koelmatten vaak gebruikt als er behoefte is aan extra flexibiliteit, of voor losse koelelementen voor juist meer stabiliteit. Let wel: laat deze nooit direct in contact komen met de huid!

Koelelementen

Onze sport toppers

In de sport zijn onze Playmate modellen een graag geziene gast, veel fysiotherapeuten en sportverzorgers willen niet anders. Door het iconische tent-top design klapt de deksel gemakkelijk open naar 2 zijden zodat er altijd snel gehandeld kan worden. De koelboxen zijn licht, gemakkelijk in een hand te dragen en toch zeer stevig. De Playmate koelbox is in verschillende groottes en kleuren te krijgen, zo zit er voor iedereen wat bij. Deze serie is ook nog eens uitgerust met Igloo’s nieuwe milieuvriendelijker Thermecool™ isolatieschuim, waardoor de koelbox nog beter koelt. Bijkomend voordeel is dat deze serie heel goed en eenvoudig is te personaliseren.

 

Playmate Elite