Waar moet u op letten bij koelbox voor de bouw?

Werken op locatie betekent vaak ook eigen eten en drinken meenemen, met name in de bouw of installatiebranche. Natuurlijk wil je dan dat dit vers blijft en op de juiste temperatuur, daarom in een goede koelbox van belang. Maar waar moet een koelbox voor op de bouwplaats nou allemaal aan voldoen? Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rijtje. 

Koelvermogen

De voornaamste reden dat u een koelbox aanschaft is natuurlijk voor het koelen, zodat zelfs tijdens een hete zomerdag de inhoud optimaal gekoeld blijft. Om goed te koelen dient een koelbox goed geïsoleerd te zijn, bij passieve koelboxen kennen wij vier soorten isolatie:

  1. Geen
  2. Lucht 
  3. Piepschuim 
  4. Isolatieschuim

Voor optimaal koelvermogen wilt u een koelbox die voorzien is van isolatieschuim, meer weten over de verschillende soorten isolatie lees dan deze blog

Stevigheid

Een ander belangrijk punt is stevigheid, als je dagelijks gebruik maakt van een koelbox wil je wel dat deze dagelijks gebruik prima aankan. Een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker op een bouwplaats kan materieel het zwaar te verduren krijgen, daarom moet een koelbox voor de bouw ook robuust genoeg zijn.

Afsluiting

Ook belangrijk is dat de inhoud van uw koelbox schoon blijft, als het op locatie stoffig of vies is wilt je dit niet op je eten en drinken hebben, een goede afsluiting van de koelbox is daarom wel belangrijk. Zo hoeft u niet op te letten waar u uw koelbox neerzet om te garanderen dat de inhoud schoon blijft. Mocht de binnenkant toch onverhoopt vies worden, bekijk dan hier hoe je die het best kunt schoonmaken.

Mobiliteit 

Naast de bovengenoemde punten is het van belang dat u de koelbox wel makkelijk kan meenemen. Deze moet dus niet te zwaar worden en goede handvatten hebben, het beste is is als de koelbox gemakkelijk in een hand te dragen is.

Igloo’s toppers voor in de bouw 

Playmate The Boss 
De Igloo Playmate The Boss koelbox is een robuuste koelbox die uitermate geschikt als dagelijkse lunch koelbox waardoor deze de favoriet onder bouwvakkers is. Het gepatenteerde tent-top design maakt de koelbox makkelijk te gebruiken en mee te nemen, de unieke hoge drukknop in het deksel zorgt ervoor dat deze soepel naar 2 kanten opendraait. Met een inhoud van 13,2 liter biedt de koelbox genoeg ruimte voor dranken en voedsel, wat optimaal gekoeld blijft door de 3 dubbele isolatie.

BMX-series
De BMX serie is ontwikkeld is voor een hoge duurzaamheid en krachtige koelprestaties. De de blaas-gegoten constructie is voorzien van een verstevigde bodem en hoeken, extra sterke scharnieren en RVS onderdelen. Dit maakt dat deze koelbox de ruigste  omstandigheden op de bouwplaats met gemak kan weerstaan. De BMX heeft extra dikke schuimwanden, een geïsoleerde deksel en is voorzien van Cool Riser Technology® wat het contact met de grond minimaliseert, hierdoor worden er bijzonder goede koelprestaties gerealiseerd. Zo kan de BMX 52 tot wel 5 dagen ijs houden bij een omgevingstemperatuur van 30 graden celsius. De afwerking met traanplaat, RVS onderdelen en rubber geven de BMX echt een premium uitstraling.

Laguna 28
De Laguna 28 is een stevige en ruime en goed isolerende koelbox met een inhoud van 26 liter (41 blikjes), dus uitstekend geschikt voor een dag lang gekoeld eten en drinken. Door de Cool Riser Technology® wordt het contact met de vaak warme ondergrond geminimaliseerd waardoor de koelbox minder snel opwarmt en de inhoud dus langer koel blijft. De opklapbare hendel en de ronde achterkant maakt dat de Laguna 28 makkelijk en comfortabel te dragen is in één hand.

Werkgevers

Bent u een werkgever in de bouw- en installatiesector of in een andere gerelateerde branche? Een koelbox kan ook een uitstekend toepasselijk cadeau zijn voor uw werknemers, klanten of relaties. Zeker als u deze nog gepersonaliseerd met uw eigen bedrijfslogo. Bekijk hier de mogelijkheden.